Două scriitoare de la Cluj, Bianca Tămaș și Luminița Rusu, vor fi alături de noi la o nouă ediție a clubului de lectură 𝗖𝗮𝗿𝘁𝗲𝗮 𝗶̂𝗻 𝗕𝗢𝗢𝗞𝗮𝘁𝗲. Evenimentul este dedicat liceenilor care își doresc să cunoască și să interacționeze cu scriitori contemporani, să afle cum arată lumea prin ochii lor și cum iubirea pentru scris chiar salvează vieți.
Va fi o întâlnire informală în care e încurajat dialogul, în care vom și râde, glumi și ne vom bucura de o experiență frumoasă împreună. Evenimentul este deschis tuturor elevilor de liceu care vor să ne fie alături, iar intrarea este liberă. Vom avea și o sesiune de autografe la finalul întâlnirii.
Abia așteptăm să ne vedem în 11 aprilie, de la ora 16:00, la Biblioteca Județeană ”George Coșbuc”!
𝗗𝗲𝘀𝗽𝗿𝗲 𝘀𝗰𝗿𝗶𝗶𝘁𝗼𝗮𝗿𝗲:
Bianca și Luminița fac parte din echipa Festivalului Internațional de Carte Transilvania și organizează la Cluj clubul de carte „Lecturile Insomniacelor”, unde promovează literatura scrisă de femei.
𝗕𝗶𝗮𝗻𝗰𝗮 𝗧𝗮̆𝗺𝗮𝘀̦ este PR Consultant de meserie și scriitoare de suflet. S-a născut în data de 24 noiembrie 1992 în Huedin, județul Cluj. A absolvit Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării din cadrul Universității Babeș-Bolyai, la specializarea Jurnalism (2015), apoi un masterat în Publicitate și PR (2017).
În prezent, este doctorandă în cadrul Școlii Doctorale de Comunicare, Relații Publice și Publicitate și își scrie teza despre influencerii de pe Instagram. Se consideră un recipient pentru amintiri și colecționează apusuri.
A publicat pentru prima dată în revista Tribuna, suplimentul Claviaturi, în anul 2010.
A publicat ulterior volumele: „Când cerul era pe sfârșite” (Editura Limes, 2011), „Bere și pantofi cu toc” (Editura Eikon, 2014), „Anuță Dragă” (Editura Școala Ardeleană, 2017), „Moartea joacă poker” (Editura Școala Ardeleană, 2021)„Cine a supărat-o pe doamna M de la doi” (Editura Tritonic, proză scurtă în cadrul antologiei „Noir de Cluj”).
𝐋𝐮𝐦𝐢𝐧𝐢𝐭̦𝐚 𝐑𝐮𝐬𝐮 s-a născut în data de 16 iulie 1977 în Bistrița, jud. Bistrița-Năsăud. E farmacist și prozator. A debutat cu poezie în 1995, dar fiindcă profesia ei de farmacist este destul de prozaică, a renunțat la scris poeme. Până acum a publicat în reviste literare și online: Gazeta SF, Nautilus, Vatra, Caiete Silvane, Steaua. În plan editorial a publicat două volume de proză scurtă: „O masă fără scaune" - 2015, Editura Casa Cărții de Știință și „Stația Parcul Central" - 2018, Editura Școala Ardeleană și recent un roman: „Viața prin lentile groase" - 2023, Editura Paralela 45.
Cunoști pe cineva care ar putea fi interesat? Trimite-i un link la eveniment prin email, Whatsapp, Facebook sau Twitter.